Foto Hilde Overbergh

Hilde Overbergh

In het omvangrijke en diverse oeuvre van Hilde Overbergh (°1964, Leuven – woont en werkt in Leuven)
komen eindeloze inspiratiebronnen en telkens vernieuwende expressievormen samen.

Ze balanceert met haar schilderijen en installaties op de grens tussen het figuratieve en het abstracte, tussen subjectieve bevindingen en objectieve gedachten. Ze vertrekt vaak vanuit eenvoudige uitgangspunten om haar omgeving als het ware te ontrafelen met kleur en vorm. Zo deconstrueert ze de tastbare werkelijkheid en maakt eigen interpretaties en multidimensionale verbeeldingen.

 

In haar kleurrijke olieverfschilderijen beweegt ze zich tussen de mens, de schilderkunst en de beleving van architectuur. Vanuit een interesse voor compositie ontdekt, ontbloot en verbergt ze patronen van verschillende ruimtelijke situaties en brengt die samen in een bepaalde constructie. Soms verschijnen vlotte lijnen verloren in een plat vlak en soms lijk je iets te herkennen, zoals een blad, een steen of een boom. Soms staan frisse fluo kleuren op de voorgrond, komen kleine spulletjes opduiken of zijn bleke vegen je enige houvast.

Maar evengoed lijk je glimlachend te kunnen zoeken naar oriëntatiepunten en voel je hoe Hilde Overbergh je speels blijft uitdagen om te verkennen en te veranderen. (EW)www.hildeoverbergh.com

Represented by
www.galeriezwarthuis.be