Foto Marie Rosen

Marie Rosen

De schilderijen van Marie Rosen (°1984, Brussel - woont en werkt in Brussel)
verbinden het alledaagse met het tijdloze.

Klein of middelgroot, met vaak licht afgeronde hoeken en gladde, zachte verf brengt ze portretten, voorwerpen of ruimtes in een staat van onbeweeglijkheid. Er is een soort bescheidenheid in de grote stilte die er huist. Elk schilderij is beheerst opgebouwd met sutiele tonen en verftoetsen. Alles is kalm, sereen, geordend en een beetje vreemd ook. Soms zijn het gezichten waar de ogen diep in zichzelf zijn gekeerd, soms zijn het architecturale ruimtes die geometrische patronen in de kijker zetten.

 

"Ik ga door tot het schilderij een gevoel afgeeft waarnaar ik op zoek ben, een gevoel dat andere gevoelens niet uitsluit en dat vragen oproept. Ik wil iets simpels en moois doen. "

 

Het spel van motieven, oppervlakken en contouren bepaalt variaties in diepte en perspectief. In haar schilderijen gebeurt alles in een lichtgevend koloriet en vaak ondefinieerbare verschuiving. Besloten ruimtes geven een indruk van leegte, ondanks de mogelijke aanwezigheid van een zitplaats, een ladder, lege dozen of een reeks tegels van een zwembad of badkamer. (EW)www.marierosen.be

Represented by
www.rossicontemporary.be


foto: ©Heleen Rodiers