Foto John Van Oers

John Van Oers

Beeldhouwer John Van Oers (°1967, Neerpelt – leeft en werkt in Antwerpen)
maakt ruimtelijke werken die zijn voeling met architectuur lijken te verklappen.

Hij zoekt dan ook de grenzen op tussen schaalmodellen, schetsen, maquettes, tekeningen en sculpturen. Elk werk vertrekt vanuit een concrete ervaring uit zijn dagelijks leven, een autobiografishe anekdote uit zijn jeugd, iets wat hij meemaakt op reis of een observatie uit zijn directe omgeving. Hij haalt er evenwel de figuratieve elementen helemaal uit, de menselijke figuur is nooit aanwezig en in elk wer verschuift het persoonlijke verhaal naar een universeler karakter.

 

Door te stileren, te abstraheren en te elimineren, maakt zijn werk plaats voor het eenvoudige en het mysterieuze. Kunst maken is voor John Van Oers een constante evenwichtsoefening tussen achterhouden en prijsgeven, tussen verhullen en onthullen. Zijn werken dragen iets humoristisch in zich en verbinden het eigene met het andere, het absurde en het ernstige, het intuïtieve en het doordachte. (EW)

 

“Small fragments of daily life and scattered happenings inspire all sorts of intrigues or scenarios. Some humour in the face of the gravity of matters, some seriousness in the face of light-heartedness.”


www.johnvanoers.be

Represented by
www.rossicontemporary.be